Our Blog

Wat kan ik mij daarbij voorstellen ?

Spannend om dit zo voor de eerste keer te laten doen en natuurlijk weet je niet zo goed wat je je daarbij kan voorstellen !  Je zal zien dat mij studio doorspekt is van alles wat voor een newbornshoot nodig zou kunnen zijn. Een ruime keuze uit vele, vele accessoires zoals zachte dekens, stoere mandjes, mooie schalen, schattige mutsjes en haarbandjes en tal van achtergronden. Ik kies mijn accessoires zorgvuldig uit en bestel graag bij kleine ondernemingen of mensen die zelf aan de slag gaan in binnen- en buitenland die hun spullen met de grootste zorg en in kleine oplages vervaardigen. Alleen het beste is goed genoeg voor jouw kleine prins(es) Ik heb voldoende parkeergelegenheid voor de deur zonder te moeten betalen !!

In mijn studio zorg ik ervoor dat het warm genoeg is (25-27 graden dus zelf een beetje luchtig gekleed zijn !) voor de baby en zorg ik voor het nodige comfort. Het belangrijkste is dat er geen stress is en dat je rustig de tijd kan nemen om te verschonen en te voeden of om even rustig te gaan zitten en je kindje weer in slaap te wiegen. Bij het boeken van de newborn shoot krijg je nog uitgebreide informatie over hoe de shoot zal verlopen, wat je kan en mag verwachten en hoe je je het best kan voorbereiden. De eerste dagen na de geboorte zijn niet alleen kostbaar, maar ook overweldigend en snel voorbij.

Hou er rekening mee dat ik uitgebreid de tijd neem voor de shoot van de baby omdat ik deze wil laten verlopen op het ritme van de baby zodanig dat er tussendoor voldoende tijd is om te knuffelen, te verschonen of te voeden. Dus reken alvast voor een shoot tussen de 2 à 4 uur.  In alle geval beloof ik dat ik mijn uiterste best zal doen ernaar te streven om het pure, zuivere, onbezonnen, vertederende en liefdevolle in jullie kostbare bezit vast te leggen op een manier waar je je leven lang van zult blijven genieten.

Wat is het verschil tussen een newbornshoot en een babyshoot ?

Een newbornreportage gaat uit van een slapende baby en dit kost veel tijd. Maar is voor mij geen must als de baby het anders beslist. Wakkere foto’s zijn ook mooi !! Aan de newbornreportage is ook typisch dat de baby’s nog in bepaalde posities gelegd kunnen worden omdat ze nog heel flexibel zijn de eerste 2 weken en ze nog gelegd kunnen worden zoals ze in de buik zaten. Een baby reportage kan het best vanaf ongeveer 4 weken en dan wordt de baby gefotografeerd zoals hij op dat moment is slapend of wakker. Een newbornshoot kan best 2.5 à 3,5 uur duren, een babyshoot 1 à 1,5 uur.

Ik besef maar al te goed dat ik met jullie kostbaarste bezit werk en handel daar dan ook uiteraard ten volle naar, ik heb voldoende opleidingen gevolgd vooraleer te starten om mij voor 100 %te informeren wat kan en mag met een baby. Het vergt voor jullie een groot vertrouwen om jullie klein wondertje dat je nog maar pril in jullie leven hebt af te geven aan iemand vreemd. Je zal voelen en zien dat ik heel veel ervaring heb met deze kleine leventjes en dit zal jullie hopelijk direct op het gemak stellen Moeilijk poses en poses waarbij ik voel dat de baby niet comfortabel is doe ik dan ook niet hoe graag je misschien die ene foto wel zou willen.

Ik werk graag met de foetushoudingen waarbij je je nog kan voorstellen hoe de baby in je buik gezeten heeft en wrap de baby’s hier meestal voor om ze nog zo kleintjes mogelijk te laten lijken en ook omdat ze het rustig maakt als ze zo ingebakerd zijn.

Tijdens de shoot zul je merken dat ik heel veel geduld heb en heel rustig ben, de meeste ouders ervaren het als een therapie voor zichzelf, want het heeft geen zijn mij op te jagen want dat voelt de baby dan ook.

In de mate van het mogelijke werk ik voornamelijk met daglicht maar hier in België kan het soms eens lastig worden om geen extra daglicht erbij te plaatsen.

Wees je ervan bewust dat het soms wel een uur kan duren vooraleer de baby slaapt en zeker als de fotograaf erbij is 😉 dus maak jullie daar vooral geen zorgen rond. Plan gewoon de dag dat je komt niet teveel andere dingen dat ook jullie niet onder tijdsdruk komen te staan !! Ikzelf voorzie in alle geval voldoende tijd dat ik in alle rust kan werken Ook niet als we bij de blote shoot af te rekenen krijgen met een plasje of een kakje ook dat hoort erbij !!

Wat belangrijk is voor mij is het afstemmen op je baby als ik voel dat het niet meer ok is dan stop ik ook even om tijd te geven om te voeden, te verversen, een knuffel … om te zorgen dat de baby zo relaxed mogelijk blijft. Indien dit niet het geval is en we de baby niet rustig krijgen dan stop ik de shoot, het heeft geen zin je baby erover te laten gaan en dan zo naar huis te moeten vertrekken.

In de studio heb ik allerlei spulletjes waarin we de baby kunnen leggen, plaids, kleedjes, mutsjes haarbandjes dingen die ik zelf maak of die ik zorgvuldig uitkies die ter jullie beschikking staan. Niet alles is mogelijk natuurlijk en de baby bepaalt ook mee wat hij wel en niet wil !!

Je mag op voorhand je kleuren doorgeven ik probeer hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Mijn fotografie herkent zich meestal aan de subtiele vintage touch die ik meegeef met de newbornfotografie

Ik kan niet wachten om jullie en jullie nieuwe leventje(s) te ontmoeten

Liefs

Ankie

Circle of Life

Scroll Up
error: Content is protected !!