Our Blog

Geboren worden, het licht zien, de wereld bewonderen …..

Na mijn opleiding geboortefotografie in Nederland mocht ik in de zomer van 2017 starten met hier in België geboortes te fotograferen voor mijn portfolio.

Ondertussen een jaar verder zijn er al enkele van die wondertjes één jaar geworden !! Zo fijn om zoals afgesproken van de meeste mama’s op de geboortedatum elke maand een foto te mogen ontvangen om deze spruitjes ook op die manier te kunnen volgen in hun eerste jaartje.

Of om ze gedurende die periode nu en dan op mijlpaaltjes te mogen fotograferen zoals het eerste buikligje, het eerste zit moment, of uiteraard de ‘babyone’ shoot.

Het fotograferen van die geboortes geeft mij in de moeilijke periode die ik ook vorige zomer moest meemaken met het overlijden van mijn zoon de kracht en energie gegeven die ik nodig had om dit zware verlies wat te verwerken. Het was en is mijn therapie. Mijn verlies kunnen verwerken met het mogen vastleggen van nieuw leven…, speciaal misschien, tot zelfs raar voor sommigen maar voor mij voelt het gewoon goed en ok.

Nieuw leven is iets mooi, teder en telkens weer zo uniek. Het is een moment die nooit kan overgedaan worden, iets wat je als mama zelf nooit kan te zien krijgen als je dit nieuwe leven schenkt en daarom ook heel uniek om dit te laten doen. Je mist zelf zoveel kleine en grote momenten, dat het als een mooie en blijvende herinnering ervaren wordt terug te kunnen kijken naar dit intens moment van zowel jezelf als je partner.

Het is dan ook een beslissing die met beiden moet genomen worden om een geboortefotografe bij dit moment te hebben, want het is uiteraard ook iets heel intiem. De beelden worden zo sereen en subtiel mogelijk vastgelegd dat het draait rond emotie en gevoel als je terug naar deze beelden kijkt.

Ik maak dan ook graag kennis met jullie tijdens een gesprek of tijdens de zwangerschapshoot.

Denk je dat je het laten vastleggen van ‘jullie’ geboorte wilt overwegen maar ben je nog niet helemaal overtuigd of zit je nog met vragen. Neem gerust vrijblijvend contact voor de uitleg die jullie nog wensen of om eens af te spreken.

Liefs

Ankie

Scroll Up
error: Content is protected !!