Our Blog

De keuze van de naam ‘circle of life’ voor mijn fotografie is er eentje die gegroeid is.

Een naam kiezen is iets die ontzettend moeilijk is althans dit vind ik dan toch wel.

Mijn eigen naam onder mijn foto’s zetten zeker bij de start van mijn fotografie verhaal vond ik maar niks.  Dus dan maar zoeken naar een naam die voor mij een betekenis had.

Als ik mijn eigen leven overschouw dan was dit er eentje met veel ups and downs.  Een aaneenschakeling van mooie en minder mooie momenten, van zalige maar ook moeilijke periodes.

Van vreugde en verdriet, van liefde en haat, van zorgeloosheid en zorgen…. en zo kan ik maar doorgaan.

Overal vind je zo een tegenpolen en dan vooral ook in de natuur. Eb en vloed, zon en regen, dag en nacht , de seizoenen….  zo wonderbaarlijk mooi..

En dit alles zet mij dan ook  even aan het nadenken. Want plots werd er ruimte gecreëerd na een veel te lange periode van spanning, stress en hard werken , om na te denken, na te denken over het leven.

Het waarom bepaalde dingen lopen zoals ze lopen, de vraag hoe we met bepaalde dingen moeten/kunnen omgaan, de betekenis van vele dingen, het hoe alles in mekaar zit…

En als je dit dan even weerspiegelt aan alles in de natuur  dan zijn er verdomd  veel gelijkenissen te vinden. De natuur, en hoe alles in mekaar steekt, het leven is eigenlijk toch zo mooi…

Het proces van het kiezen van de naam, het proces van het kiezen van een logo.  Het proces van het ontwerpen van zoveel dingen is er eentje geweest die me veel tijd heeft gekost.

Want ik wou gewoon dat het plaatje klopte.

Het logo bv moest er  eentje zijn die al deze symbolieken  een beetje terug kon geven.

Mijn ‘circle of life’ cirkel  is er dan ook eentje geworden waar je in de eerste plaats maar een halve cirkel ziet.  Dit om de symboliek terug te geven dat wat hier op aarde is misschien maar de helft is van wat ons leven betekent.

Want misschien komt er na de periode hier, wel nog iets , iets wat we nu (nog) niet kunnen zien…

De zichtbare cirkel is er eentje die onderbroken is.  En dit als symboliek voor alle ups en downs, alle goeie en minder goeie momenten.  Het groeien en vallen, kortom mijn leven (ons leven) is een aaneenschakeling van momenten…

Momenten die aan het einde misschien een geheel vormen, maar op het moment zelf een puzzel zijn, een puzzel die moet samengelegd worden, een puzzel die aaneenschakeling vraagt , een puzzel die gelegd moet worden.

De naam zelf symboliseert voor mij dan de vorm van fotografie die ik onder mijn vleugels neem.

De cirkel die begint in de natuur, de eerste vorm van leven, de zwangerschap, de geboorte, het nieuwe leven, unieke levensgebeurtenissen, verjaardagen, feest, huwelijk maar omvat ook het afscheid … het einde van de cirkel, het heengaan…

Laatste momenten, mooie maar ook minder mooie laatste momenten en  die kunnen/mogen vastgelegd worden voor de nabestaanden. Als verwerking, als laatste herinnering,

Ik voel me dan ook vereerd en trots dat mijn klanten  al deze momenten door mij willen gefotografeerd zien.

Ik ben dankbaar voor alles wat ik tot nu toe al heb mogen op beeld zetten, en ik ben dankbaar dat ik mag doen wat ik doe.

 

My ‘circle of life’

Made with love

Ankie

 

 

 

Scroll Up
error: Content is protected !!